5 motive sa folosesti turn de invatare multifunctional

Inainte sa avem copii am crezut ca toti copiii sunt fascinati de multe jucarii si ciocolata. Dupa ce am devenit parinti, pe parcurs ne-am dat seama si inca continuam sa ne dam seama ce putine lucruri au nevoie copiii sa se mentina ocupati si fericiti. Cu muntele de jucarii de la bunici, prieteni si cunostinte, piticii stau mai mult prin bucatarie si se joaca cu „jucariile” noastre. Ma refer la obiectele din bucatarie: oale, tacamuri etc. Sunt curiosi, vor sa se implice, vor sa framante aluatul, vor sa invarta in oala de pe aragaz, vor sa se murdareasca cu faina, vor sa spele vasele si multe altele. Solutia a fost un turn de invatare multifunctional.

Turn de invatare multifunctional – must have in orice casa

In 2016, cand Bebetrix Senior avea un an si ceva, am decis sa incercam turnul de invatare, un must have in orice casa pentru ca face doar minuni prin utilitatea lui. Am incercat si varianta unui scaun, inclusiv cu scaunul pe doua trepte de la Ikea insa nu era in siguranta. Exista riscul sa cada in orice moment iar noi nu ne concentram la activitatea in sine ci doar la siguranta ei. Scaunul respectiv il folosim in schimb la multe altele si este un real ajutor in casa. In 2016 turnurile de invatare nu erau foarte cunoscute in Romania. Am gasit o familie din Cluj-Napoca care producea la acel moment un model care pentru noi a fost de mare ajutor. Se numeau ”Ajutorel”. Nu stim daca mai functioneaza sau nu.

Emmi Pickler-dezvoltarea armonioasa a copiilor

Dupa achizitionarea acestui turn de invatare multifunctional, am inceput sa studiem comportamentul ei si sa analizam ce activitati o atrag. Totodata, am gasit multe informatii despre studiile pediatrului Emmi Pickler asupra copiilor cu varsta de 0-3 ani care pune accent pe o dezvoltare naturala a copilului si a rolului major pe care il are joaca in acest proces. Toate studiile incep chiar din anii 1920 si sunt mentionate chiar si astazi in diferite documente ce fac referire la fenomenul de dezvoltare a copilului. Emmi Pickler impreuna cu sotul ei, Gyorgy, de origine maghiara, au adus in vedere prin cercetarile lor ca o dezvoltare armonioasa si naturala a copiilor aduce doar beneficii atat sanatatii mintale cat si a corpului uman.

turn de invatare multifunctional
Learning Tower marca Bebetrix

Dupa ce am inceput noi sa ne gandim la un turn de invatare, ne-am dorit sa mergem pe ideea multifunctionalitatii intrucat punem accent pe lucruri practice. Asadar, am gandit primul model al unui learning tower marca bebetrix, multifunctional. L-am adaptat dupa nevoile si observatiile noastre. Fluturasul nu putea sa lipseasca intrucat e gandit impreuna cu colectia de masute si scaunele cub multifunctionale cu fluturasi.

Odata cu lansarea acestui turn de invatare multifunctional am schimbat si noi turnul pentru Bebetrix Junior. Il folosim atat ca turn cat si ca masa si scaun. Mai mult decat atat, ocupa mai putin spatiu fata de turnul de invatare anterior.

Iata 5 motive pentru a alege learning towerul bebetrix:

1. Stimuleaza dezvoltarea si independenta copiilor

Daca esti un parinte care doreste sa stimuleze independenta copiilor, turnul de invatare este o alegere potrivita pentru a-i oferi copilului libertatea de a invata singur. Tot ce trebuie sa faci este sa ii oferi posibilitatea de a sta langa tine in timp ce tu faci treburi casnice si vei vedea curiozitatea si dorinta copilului de a face la fel ca tine.

learning tower
2. Ofera siguranta si incredere copiilor chiar de la varsta de 1,5 ani

Atunci cand am conceput turnul de invatare ne-am gandit in primul rand la Bebetrix Junior si cum il va folosi. El a inceput sa il foloseasca chiar de la un an. Inca nu stia foarte bine cum sa se urce in turn dar a prins miscarea destul de repede. Asadar recomandam cu drag utilizarea lui chiar de la 1,5 ani. Bebelusii nu trebuie subestimati intrucat ei prind foarte repede tot ceea ce vad in jurul lor. Mai mult decat atat, sunt extraordinar de fericiti atunci cand sunt implicati in treburile celor mari. O persoana extraordinar de apropiata noua ne povestea cu drag ca atunci cand fetita ei are momente de plictiseala si se smiorcaie ca nu vrea nimic si nu ii mai convine nimic, o invita in bucatarie sa faca o prajitura. E acel moment cand micuta se linisteste fiind implicata intr-o activitate iar mama ia o gura de ”liniste” si impreuna pregatesc ceva delicios.

3. Multifunctional: ai turn de invatare, masa si scaun
turn de invatare multifunctional

Sa ai un learning tower a devenit clar un must have in orice casa. De asemenea, vine acel moment cand trebuie sa ii cumperi micutului/ei o masa si un scaun ca sa faca diverse activitati creative. E mult mai practic sa ai un produs care sa le cuprinda pe toate trei. Dupa o sesiune de gatit, cei mici pot trece la o sesiune creativa.

4. Potrivit si pentru spatii mici

Stim si am auzit de la multe cunostinte ca spatiul mic este de multe ori un factor decizional in a nu cumpara un turn de invatare. Turnul bebetrix este conceput in asa fel incat sa nu ocupe mult spatiu iar datorita multifunctionalitatii sale, se face multa economie de spatiu intrucat nu este nevoie sa achizitionezi alt set de masa si scaun. In plus, se poate combina cu scaunul cu fluturasi in cazul in care in familie exista doi copii. In momentul in care se face masa si scaun, turnul este suficient de mare cat pentru doi copii.

5. Material rezistent

Punem accent pe calitatea produselor si tinem mereu cont de siguranta copiilor, de materialul folosit si de feedback-ul clientilor. Astfel, learning towerul este conceput din placaj de mesteacan de 15 mm pentru a oferi stabilitate copiilor.

turn de invatare multifunctional
Turn de invatare multifunctional

Daca incurajezi increderea si independenta copiilor, musai sa ai un turn de invatare in casa. Te va ajuta enorm de mult la activitatile zilnice cu piticul/a si veti prepara doar lucruri magice in bucatarie. Nimic nu se compara cu momentele petrecute impreuna. Si sunt momente cu adevarat unice pentru ca ei cresc mult prea repede.